fredag 8. august 2014

Anemone hupensis 'September Charm'

Denne har blomstret i ett par uker allerede. Så navnet kan kanskje justeres litt... Men i år har jo alt vært så tidlig ute, så kanskje det blir mer riktig til neste år. Uansett så ser det ikke ut til at denne gir seg med det første, den er full av knopper. I fjor var den ikke så stor, da ble den "slukt" av en ridderspore. Men riddersporen fikk nytt sted å bo, og dermed fikk denne boltre seg fritt. Og gjett om den benyttet sjansen! Maken til vekst skal du lete lenge etter!!! Den brer seg ut med rotskudd i alle retninger og har fått ett vell av blomster. Til stor glede:)
Dette er tredje sesongen hos meg, og den har fått et skikkelig rotfeste. Den blir nok delt i to eller tre til neste år. Den er i underkant av 1 meter, og blomstene er ikke helt symmetriske. De er litt skjeve alle sammen, men ikke mindre vakre av dem grunn. Knoppene er også ganske dekorative.

Et "must" i hagen når alt annet takker for seg:)

Ha en flott kveld:)
Solveig

3 kommentarer:

  1. Så vakker! Min ble borte etter første vinter, men kanskje jeg skulle prøve på nytt?

    SvarSlett
  2. vakker! Jeg er selv veldig glad i anemoner men har foreløpig ingen i min hage. Har en del grovplanering å utføre før jeg satser på så mange nye blomster.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...