onsdag 8. mai 2013

Vann er livets kilde, - fortvil ikke!

Litt regn skader da vel ikke? Nå kommer plenen til å bli helt grønn i løpet av noen dager.  Men selvfølgelig er det ergerlig at det skal regne i fem dager, - særlig når man har fri i fem dager...
Sett ut en stor tønne om du har, eller et annet stort kar. Regnvann er noe av det beste du kan vanne blomstene dine med. Visste du det? Regnvannet har samme temperatur som plantene, så røttene blir ikke avkjølt, og når vannet har fått stått i ro en stund, så er det heller ingen luftbobler i vannet som siger ned sammen med vannet og forstyrrer røttene. Regnvann er ofte litt surt, og uten kalk.
En annen idè til senere i sommer er å vanne når det regner. Det høres kanskje litt rart ut? Men det har seg sånn at når det er godt og varmt ute, så vokser trær og blomster. De riktig koser seg. Så når du på dag med 25 varmegrader kommer med slangen og skyller over med iskaldt vann, så forsvinner liksom kosfaktoren ganske mye. Og når det regner, så er det ikke alltid det regner så mye at det blir en skikkelig rotbløyte, og det tørker fort opp igjen. Derfor er det en god ide å vanne rikelig når det allikevel ikke er så veldig varmt ute, - nemlig på en litt kjølig og fuktig sommerdag.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...