søndag 26. mai 2013

Bier!


Bier er helt supre å ha i hagen. De befrukter alle frukttrærne våre, også holder de seg stort sett for seg selv. Har et  minne fra mine barndoms somre borte i Östergötland, nærmere bestemt Motala, for de som litt mer lokalkjent. rundt den lille fordypningen hvor spisebordet sto, og som vi kalte for "grottan", hadde timian fått lov å spre seg helt inntil benken vi satt på. Og til tider, så summet det av bier når vi satt og spiste. Og jeg har faktisk ikke noe minne av at jeg noen gang måtte sloss med dem om maten min. Det var egentlig bare kos.

Derimot har hele fire dronningveps måttet bøte med livet i dag. Jeg er egentlig ikke særlig morderisk av meg, men vepsebol vil jeg ikke ha rundt terrassen min! Og til nå har jeg mest sannsynlig avverget hele fire stykker! Og det blir noen veps når man begynner å telle.(Et stort vepsebol kan inneholde 2000 veps!) Som ikke kommer til å sloss med maten min senere i sesongen.

Det surrer noen humler rundt meg, men de sitter aldri i ro, så det er umulig å ta bilde av dem. De har nok travelt.

Solveig

2 kommentarer:

  1. Biene og humlene er mer vennlige å ha med å gjøre og vi trenger dem sårt i hagen. Vepsen må ofte bøte med livet hos meg også. Sånn er det:) Ha en fin søndag. Hyggelig å komme innom bloggen din.

    SvarSlett
  2. Så koselig at du synes det. Du er hjertelig velkommen:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...