søndag 26. april 2015

Nesten som julaften

Vet ikke om du husker det, men jeg har tidligere skrevet om Martagonliljen som mine foreldre hadde tatt med seg fra torpet vi hadde i Sverige, og som videre ble flyttet til min hage da de solgte huset sitt. Jeg hadde to stykker, men i fjor kom bare den ene opp. Høsten gikk unna uten at jeg greide å flytte den til et bedre egnet sted med mere sol og bedre jord. Jeg var redd den andre også hadde takket for seg. Men i dag fant jeg den innimellom Lysmachia nummularia, og gjett om jeg ble glad. Og med TO stilker til og med.
Og etter litt luking innimellom den krypende planten som fråder seg rundt, oppdaget jeg til min store glede at liljen har sådd seg selv. For en lykke:)

JA. Denne dagen har vært som julaften.Nå er liljen blitt flyttet til det luneste stedet i hagen. 


Og de selvsådde skal få lov til å stå i potte fram til jeg får satt dem ut i litt bedre jord. De er jo så skjøre.


Og har du sett maken til tulipan-knopper? De er nærmere 4-5 cm i diameter. når de åpner seg, velter den seg ut i lag på lag med kronblader i en fylt tulipan, nærmere bestemt 'Verona'. Blir vel nesten julaften er gang til når den åpner seg en av de nærmeste dagene.Ha en strålende kveld:)
Solveig

3 kommentarer:

 1. såå kjekt at martagonliljene overlevde! Slike arvede blomster er gull verd! Det blir ikke det samme å kjøpe nye, så jeg skjønner godt at det ble "julaften" for deg! klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
 2. Hei Solveig

  Ja, det er lidt som juleaften når martagonerne springer et år over., det er ikke usædvanligt. Men overraskende alligevel:)
  En martagonhybrid hos mig har præsteret at springe 2 år over. ingentig i 2011 og 12 men 13 kom den flot, sidste år var der ingenting...:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
 3. Så flott martagonlilje du viser, og det er jo ekstra stas at den hadde klart seg hos deg likevel. Det hender at de hopper over et år eller to, ja. Julaften i april er bare topp! :))

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...