torsdag 23. april 2015

Da er kjøkkenhagen i gang

Da er kjøkkenhagen i gang for i år. Jeg har luket vekk ugresset, blandet ny jord og ku-gjødsel med den gamle jorden. Pluss litt hønse-gjødsel der hvor salaten skal plantes når den er klar for å settes ut.
Salat, spinat og maineper er sådd inne sammen med sukkererter og squash. Ute i det ene bedet har jeg sådd agurkurt, dill, reddiker og gulerøtter. Også har jeg prøvd meg på å sette noen hvitløk og luftløk (etasjeløk).
En gressløk som vi fikk av svigerfar i fjor, og som forøvrig var fullere av gress enn av gressløk, er renset for alt som ikke er gressløk, og blitt flyttet på, slik at de gress-røttene som evt. ligger igjen ikke slår rot oppi kassene lenger...
Rabarbraen som ble plantet i fjor ser ut til å komme fint. Gleder meg til å lage rabarbra-pai:)


Over kassene har jeg lokk som jeg legger over slik at det blir et lite "drivhus" fram til det er varmt nok ute.Luftløkene sådde jeg tidligere i år i en stor potte, og nå hadde de kommet såpass langt at jeg tenkte det var greit å få dem over dit de skal få bo resten av året.


Kassen med jordbær er også blitt stelt og gjødslet, så nå håper jeg sommerens desserter er reddet:)


Ha en fin kveld:)
Solveig

2 kommentarer:

 1. Ja, nå spirer det og gror snart alle steder. Kjøkkenhagen din ser virkelig fint ut. Jeg har planer om å få laget meg en kjøkkenhage i år, som ikke ligger altfor langt unna.

  Klem Vivi

  SvarSlett
 2. Så flotte kasser du har! med så mye godt i! :)
  det er kun jordbærkassa mi som har synlige planter, resten er fremdeles under jorden..
  God helg til deg!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...