mandag 9. september 2013

Finn larvene...:)

Jeg blir litt sprø av alle larvene som spiser opp bladene på plantene mine. Kan hende at de blir til de flotteste nytterdyr senere, men det er så kjedelig med alle de fine rosene mine, spesielt. Med blader som blir sånn som det det er bilde av under.
På bildene under der igjen, kan du få lete etter larver. Hvor mange finner du? Legg gjerne igjen en kommentar under. Hvilke erfaringer har du? Noen tips?
Ha en spennende dag:)
Solveig

4 kommentarer:

 1. Jeg teller åtte larver på bildet ditt. Sånne larver er et velkjent syn her også. De pleier være på undersiden av bladet, så jeg snur bladet og plukker av og kverker larvene. Hos meg dukker det ofte opp en gang litt tidligere på sommeren. Jeg tenker at for hver larve jeg kverker, blir det litt færre til neste år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en får håpe at det blir færre neste år. De kommer helt plutselig og har spist av en halv busk på en-to-tre. Lykke til :)
   Solveig

   Slett
 2. Ja de ødelegger så utrolig mye på kort tid, jeg lurer noen ganger på hvor mange de kan være på en busk eller plante.

  God kveld fra Marit.

  SvarSlett
 3. Huff larver! Jeg hadde så tett i tett på en tue med avblomstede akeleier, at jeg måtte gi opp å kverke larvene, og bare klippe av hele bladene, for de spiste systematisk opp alle bladene, og jeg var redd de skulle spre seg til georginene og rosene. Pakket de inn i matsøppelpose og rett i den grønne dunken. Og det hjalp, det!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...