torsdag 18. juni 2015

Hagen i dag

Det var stillstand en stund i hagen, men så plutselig kommer alt sammen. Spesielt irisene. De får jeg stadig flere av. Iris-dilla ble jeg smittet av i fjor på hagetreffet i Botanisk hage. Og den øker bare på. Flere er blitt kjøpt i år, og kommer ikke i blomst før neste år. Men her er bilde av noen av dem, pluss en del andre ting jeg pusler rundt og nyter nå om dagen...
Jeg har kjøpt en del nye planter som ikke har kommet ut i bedene enda, og jeg jobber iherdig med å utvide dem. Men det er litt av en jobb å fjerne alt det dumme gresset, så det tar nok litt tid.



Kongslys


Pionknopp






Allium

Clematis


Ha en fin dag:)
Solveig

3 kommentarer:

  1. For en tøff iris på det siste bildet:)

    SvarSlett
  2. Så fine bilder. Alliumen var veldig spesiell, vet du hva den heter? Har du forresten hørt om en blå iris som, i hvert fall på våren, har blader som minner om gressløk? Jeg fikk en sånn på planteloppemarkedet nå i vår og har ikke klart å finne ut hva det er, men den var merket med blå iris.

    Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er en Allium siculum. Har sett den i salg flere steder. Jeg har kjøpt min gjennom Zimtrade.no (Botanisk Verden). Iris er en av mine nye "diller". Vet sånn ca. hva slags iris du tenker på, men kjenner ikke noen sortsnavn, dessverre.
      Hilsen Solveig:)

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...