onsdag 7. august 2013

Vakkert!

Det er fantastisk mange flotte blomster som lyser mot oss med sine flotte farger. Og vi lar oss fascinere. Når noen blomstrer av, kommer andre fram og overtar vår oppmerksomhet.

Andre ganger lar vi oss imponere av bare halve blomsten, men når vi går nærmere kan vi virkelig se detaljer som er minst like imponerende. Sånn som støvbærerne til enkelte liljer. De det er bilde av under er ca. fire cm lange. De henger og dingler helt ytterst på en tynn, tynn liten stilk som stikker ut av blomstens sentrum. Når vinden suser forbi og regnet hagler over dem, så henger de der. Like herlig. Det ser jo nesten ut som at de skal falle av bare en ser på dem. Men nei... de sitter på fremdeles.

Jeg bøyer meg i (blomster)støvet...Og når klematis tungutica er avblomstret, så dukker denne lille dusken opp. I all sin beskjedenhet. Den synes nesten ikke, men den er der sammen med haugevis av andre. Hver eneste lille blomst får hver sin lille dusk etter at den er avblomstret, og dusken varer mye lengre enn blomsten.


Også knoppene til høstanemonene. Det ser nesten ut som om de er tyllet inn i hvert sitt eddekoppspinn


Ha en strålende kveld:)
Solveig

1 kommentar:

  1. Ja, liljer er noe for seg :-)
    Håper virkelig høstanemonene jeg plantet i vår kommer! Har prøvd uten hell før...

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...