torsdag 9. juli 2015

29 meter blomsterbed, del 2

Det mest leste innlegget mitt er 29 meter blomsterbed. Det skrev jeg 19. mai 2013. Altså drøye 2 år siden. Og siden så mange har vist interesse for innlegget, er det vel på tide med en oppfølger? For i det lange bedet har det skjedd veldig mye på de to årene.

Den gangen var bedet sånn ca. 40-50 centimeter bredt hele veien langs gjerdet, og det var i første rekke klatreplanter som ble plantet, det var jo de som skulle "dekke" igjen gjerdet som skulle fungere som hekk. De ble plantet i 2012, og bedet ble jobbet videre med 2013. I den nederste delen av hagen, den delen som er lengst unna på bildet under, vokser det desidert raskest. Kan hende det er pga. bjørka som står øverst i andre enden, og tar veldig mye av næringa. Men gjødsling i både tide og utide, samt jordforbedring ett par ganger i året, ser ut til å gi resultater. Riddersporene er iallefall veldig fornøyde, de stortrives helt øverst på hver sin side av en Clematis tangutica. Den samme sorten vokser også nederst i hagen, men er fire ganger så stor...

Bedet ble utvidet til 130 cm for ett par uker siden. Da satte vi ned mengder av avleggere og andre planter som er blitt kjøpt i løpet av våren både på hagesentre og nettbutikk. Nå begynner det virkelig og bugne, og det blir ikke mindre til neste år. Her er mye å se fram til.


Hvite Liatris og en rød Iris har jeg plantet foran riddersporene
Ridderspore jeg har sådd selv, ukjent sort
Ridderspore 'Pagan Purples'Astilbe 'Younique Pink'
Rose 'Lykkefund'Rose 'Rhapsody in Blue'

Selvsådde revebjeller og riddersporer
Rosen 'New Dawn'
Klematis 'Rouge Cardinal' og 'Margaret Hunt' og rosen 'Flammentanz'
'New Dawn'
Lychnis chalcedonica - Brennende kjærlighet

Klematis tangutica

Rambler-rose 'Veilchenblau'
Rosen 'Pink Peace' og revebjeller
'Friesia'
'Pink Peace'


Nellik
Ha en flott kveld:)
Solveig

3 kommentarer:

 1. Så flott! Et imponerende bed i aller høyeste grad, og som du selv sier; enda flottere blir det når de nye plantene får vokst seg til.

  Ha en fin sommer videre.

  SvarSlett
 2. Ja, her kan du virkelig boltre deg. Er det ikke deilig å ha så god plass til å ha så mange flotte blomster?
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett
 3. Meget flott bed med mange fine planter. Det er mye en kan få plass til på 29 meter. Virkelig flotte riddersporer. Minner meg på at jeg bør skaffe noen selv. http://ritasfryd.blogspot.no

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...