torsdag 1. mai 2014

Brrrrrr......

...nå ble det jammen meg kaldt! Det sto i avisen at sommeren var over... nå kommer våren! Da får vi bare håpe at sommeren kommer tilbake etterpå. Tomatplantene mine som har stått ute under tak siden påske måtte jeg plutselig pakke inn. For å være sikker. Under taket blir det neppe minusgrader, men noen ekstra varmegrader skader definitivt ikke.



Oppunder taket på den overbygde terrassen målte det 18 grader klokka ti i dag morges. Da sto det 10 grader på det andre termometeret. Men det har vært en deilig fridag allikevel, hvor man egentlig ikke har gjort annet enn å late seg. Skjønt, - jeg klarte ikke å unngå å rote litt i bedene... 
Var bortom ei venninne og fikk med ett par fioler som hadde vært flittige i å spre frøene sine i fjor. De hadde litt annen farge enn de jeg hadde fra før. Så da ble det litt planting også :)


Ha en fin kveld:)
Solveig

3 kommentarer:

 1. Helt enig, brrrr.... Jeg har lest at tomatplanter ikke skal ha under 10 grader av en eller annen grunn jeg ikke husker. Får håpe det går bra med plantene dine! Så søte fioler du har :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har hørt det med de 10 gradene jeg også. Men nå når de har stått så lenge ute var jeg redd de ville får varmesjokk om jeg tok dem inn igjen. Så da valgte jeg og pakke dem inn. De tåler under 10 grader, men de vokser ikke særlig fort. Det pleier å bli fart på dem når det blir varmere i været. Solide stilker får dem iallefall. Så krysser jeg bare fingrene. Uansett så blir jeg en erfaring rikere... :)

   Slett
 2. Jeg er litt spent på mine tomatplanter som er plantet ut i kasse. Jeg har lagt avispapir rundt dem og så dekker jeg dem med duk på natta. Bortsett fra i natt, for da glemte jeg det. Håper det går bra med dem.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...