søndag 23. august 2015

Fantastiske liljer!

Det er ikke så lett å sette seg foran PC'en for å blogge når det er så pent vær. Jeg har derfor masse å ta igjen utover høsten. Målet er å lage et eget blogginnlegg for hver av plantene jeg har. Da får jeg liksom et lite oppslagsverk. Men det er en jobb jeg tenker å ta fatt på utover høsten. Det er temmelig mange, så det kan ta litt tid. Enn så lenge får jeg komme med en oppsummering av de aller siste, flotteste. Og akkurat nå om dagen er det liljene som fanger min oppmerksomhet. Ikke bare er de vakre, men de lukter fantastisk godt også.
Jeg har fått flere sorter, men har funnet ut at jeg skal ha flere, så jeg sitter og kikker i kataloger hver eneste kveld og søker på nett etter bilder, for det er jo ikke alltid at bildene i katalogene er helt riktige.

Her er fire sorter som blomstrer fantastisk akkurat nå.

Sorter 'Brasilia' kjøpte jeg i fjor høst og ventet spent på blomstringen. Og den er helt vidunderlig. Alle tre kommer med stilker fulle av blomster som ser akkurat slik de var i katalogen. Rent hvite med kanter i lys lilla. Denne kan du trygt skaffe deg!

Her er sorten 'Garden Party'. Andre året den blomstrer i hagen min, Og i år ble den bare enda flottere. Flotte farger og mange blomster på hver stilk. Nøler ikke med å anbefale denne heller.

Sorten 'Speciosum Rubrum'. Andre året i hagen min denne også. La ikke ut bilder av den i fjor, da den var litt puslete. I år har den kommet litt bedre, men virker som to av de tre stilkene er en annen sort. Eller om den bare er litt skjørere og gjerne skulle hatt det litt varmere enn det har vært i år...? Denne ene stilken er iallefall helt fantastisk. Det er så flott med de liljene hvor kronbladene krøller seg bakover. 160cm høy! Ble flyttet på i fjor. Tålte dette bra.


Og ikke minst 'Black Beauty'. For denne er virkelig BEAUTY! Tredje året denne får lov å blomster i hagen min, og jeg føler meg SÅ priviligert som får lov til å ha sånne skjønnheter i hagen min. I år har denne strukket seg til full høyde. Høyden var oppgitt til 100-160 cm, og denne er minst så høy. Et fantastisk skue der de står høyt hevet over alt det andre som er litt avblomstret og litt på hell. Løkene ble flyttet på i fjor høst, men det virker ikke som om det var noe problem.


 

2 kommentarer:

  1. Wow, så mange vakre. Jeg har bare et par helt vanlige selv, men må kanskje prøve.

    SvarSlett
  2. Jeg kløpte de liljene hos Zimtrade for noen år siden, og de har blomstretr hvert år etterpå :-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...