fredag 10. juni 2016

Oppgradering av kjøkkenhagen

Jeg ble ganske fornøyd med resultatet. Kjøkkenhagen ble utvidet, og nå er den ca. 7 x 3,5 meter. Kassene har jeg bare satt rett oppå gresset med svart duk under, for å hindre gress og ugress i å vokse gjennom. Jeg brukte litt tid på å finne ut hva jeg skulle legge mellom kassene. Og i mellomtiden, med ganger som var for smale for gressklipperen, vokste gresset vilt og uhemmet.

Valget falt på prydbark. Denne kjøpte jeg på Sundland Torv og Jord AS i Stokke. En kubikk betalte jeg 505 kr for. Og tro meg: En kubikk blir MYE når man skal tømme den bit for bit... Men det er som med alt annet: Det er bare å begynne i den ene enden, så kommer man fram til den andre til slutt. Det gjorde jeg nå også, og med bark til og med i hodebunnen og oppi BH'en, var det godt å ta en dusj etterpå.

Prydbarken er finere malt opp en vanlig bark. Den er derfor mykere å gå på, noe som kan være kjekt når en skal ut å jobbe i kjøkkenhagen eller bare for å hente seg en kvast med persille. Den er et rent naturprodukt av norsk gran og furu, og hemmer uønsket ugressvekst.

I bakgrunnen på bildet under kan du skimte byggingen av drivhuset som jeg gleder meg enormt til blir ferdig.


Sånn så det ut før jeg begynte å legge på duk og bark. Litt sånn Hebbelille...


 
Jeg jevnet ut jorden under litt før jeg la på duk og bark.
I de største kassene vokser det nå dill, salat, vårløk og reddiker. Kanskje litt tett, men reddikene er ferdige til å spises, og jeg tror jammen meg jeg kan spise hjemmedyrket salat til middagsmaten i kveld:)


Her har jeg plantet diverse sorter av løk, og en rad med sukkererter.


Gressløken har fått lov til å blomstre.


Ellers har jeg sådd brekkbønner, rødbeter og kålrot. I en kasse har jeg tre planter med squash. I en annen har jeg ett par krydderplanter, og snart skal jeg prøve å få ned noen frø med sommer-gulrot. En potte med asparges står og venter på en ny plass, men da bør jeg vel ha en dypere kasse, så jeg må få tak i en pallekarm til, og sette oppå de andre.

Ha en strålende dag :)
Solveig


Jeg er medlem i Hageglade på Facebook
https://www.facebook.com/groups/hageglade/

4 kommentarer:

 1. Så flott og mye godt, det er utrolig artig med egen dyrkede grønnsaker.
  Jeg har også plantet litt tett men som du skriver høster en jo litt etterhvert å jeg synes jorda holder bedre på fuktigheten da.
  God helg til deg.

  SvarSlett
 2. for en stor og innholdsrik kjøkkenhage. Jeg har glemt å så sukkererter i år, og merker at jeg savner dem allerede. Rødbeter har jeg. Noen som jeg håper faktisk skal bli til rødbeter og noen som er sådd tett som jeg bruker i salaten. Ha en fin helg,
  hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Så flott det blir! :) Duk og bark sparer en for mye jobb.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 4. Dette så flott ut! Du får jo et skikkelig bra drivhus også, etter hvert, ser det ut som! Jeg har allerede høstet fem agurker i mitt, fantastisk med all egendyrket mat! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...