Om hagen

Jeg har en hage som er under oppbygging, og med så mye ideer er det vanskelig å vite hvor en skal begynne.

Hagen ligger i Sandefjord, her er det ca. herdighet H2 - H3. Tomta er helt flat, og helt firkantet. Så det gjør jo ikke akkurat noe å sprite opp litt. Jeg er ikke helt A4, så da kan jo ikke hagen min være det heller...

Da vi flyttet inn for noen år siden, så var det egentlig ikke så mye spennende her. Noen vintergrønne trær, en halv hekk av det ene og en halv av den andre. En sånn hekk her og en sånn hekk der. Et lite bed på den ene siden av huset, med noen flotte tulipaner og karpatklokker. Det var i grunn det hele. Pluss en fantastisk stor forsythia, som vi etter hvert måtte klippe ned, da det var så veldig mange gamle greiner, men som nå begynner å ta form igjen. Karpatklokkene lever i beste velgående, det samme gjør noen av hekkene (halvparten av dem).

Vi har støpt terrasser i betong, og etter en lang og varm sommerdag, er det godt og varmt der til sene kvelden. Vi har langs den ene siden av hagen satt opp et gjerde, som en dag skal gro helt igjen, med klatreroser og klematis. Det tar nok litt tid, men så får jeg til gjengjeld et fargerikt og unikt gjerde. Også rundt terrassen har vi samme type gjerde istedenfor gelender.

Fremdeles er det ganske mye plen. Men når jeg med tiden får ordnet meg kjøkkenhage, et drivhus, enda flere bed og utvidet noen av dem jeg allerede har. Gravd opp og plantet litt rundt epletrærne, fått ett par nye uteplasser og et steinbed, så kan det hende vi ikke trenger å klippe gresset lenger... Ja, ja, forresten! Jeg elsker å gå barbeint i duggvått gress om morgenen, så alt kan jeg jo ikke fjerne. Og duften av nyklippet gress hører jo sommeren til...
Jeg håper du finner litt inspirasjon som du kan ta med deg videre. Det gjør iallefall jeg når jeg surrer rundt i denne herlige og varierte hageblogg-verdenen.

Solveig :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...