mandag 10. august 2015

Rose H. C. Andersen

I år har det jammen ikke blitt mye blogging. Sommeren fikk en litt annen retning enn det jeg hadde sett for meg. Men hagen har ikke stått urørt av den grunn. Det er bare bloggingen som uteble.
Derfor har jeg en del å ta igjen, så jeg får håpe det blir flere innlegg fremover.
Jeg har jo skaffet meg ekstremt mange nye planter i år. En del har jeg bestilt på nett, så jeg vet hva de heter og alt mulig. Mens andre ting har jeg fått fra andres hager, så jeg vet bare sånn ca. hva de heter. Ett par stykker har jeg virkelig ikke peiling på før de forhåpentligvis blomstrer neste år... Så det blir jo spennende.

Men jeg har en rose som jeg virkelig liker. Jeg har hatt den noen år nå. Den har en helt fantastisk rødfarge som dessverre er helt umulig å gjengi på et foto. En dypere og mer "perfekt" rødfarge (hvis det finnes en, da...?) skal du lete lenge etter. Rosen heter 'H. C. Andersen'. Det er en klaserose, og den har i år virkelig "slått ut håret" hvis man kan si det om en rose, og er blitt nærmere 1 meter høy med flere kraftige greiner med mange blomster på toppen. Bladverket er mørkegrønt og glinsende med litt rødskjær i. Hele planten er rett og slett vidunderlig! Denne kan jeg definitivt anbefale om du skulle plumpe over den i et planteutsalg.
Ha en flott senkveld:)
Solveig

2 kommentarer:

  1. Fin rose, og på pcen her ser fargen flott ut også, men jeg forstår hva du mener. Rødt er vanskelig å fotografere.
    Hilsen ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

    SvarSlett
  2. Ja, den er vel av de beste røde :) Bedre enn evinnelige 'Nina Weibull' og 'Allotria'.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...