torsdag 24. oktober 2013

Fremdeles noen lyspunkter

Jeg nyter hvert eneste lille lyspunkt hver dag nå. Plutselig en dag har alt fryst til is, og våkner ikke før til våren igjen. Det er en ganske kjedelig tanke, egentlig, så jeg prøver å ikke tenke på det.
Men i jakten på lyspunkter har jeg sett at jeg har en tendens til å gjenta meg selv med bilder av de samme blomstene... Ja, ja... dere får bare holde ut. Eller nyte det. Om ikke lenge er det bare bilder av frost og snø. Men det kan jo være vakkert det og.

Her er iallefall et bilde av min vakre klematis tangutica. Igjen. Og igjen... Den holder ut, men det er ikke mange blomstene igjen på den nå.


Og en liten "kompis" jeg fikk av ei venninne for noen år siden. Han synes nok det begynner å bli litt vel kaldt ute...

(Der avslørte jeg også at jeg har løvetann)


Ha en fin kveld:)
Solveig

søndag 20. oktober 2013

Den første frosten

Da ser det dessverre ut som at høsten går over i noe vi kaller vinter. I dag ble jeg vekket av ordene: "Mamma, det snør ute". Deretter fikk jeg koselig selskap under dyna, og der lå vi en god stund, for å si det sånn. Minstejenta er like "glad" i snø som meg... Snøen kan gi flotte opplevelser, men for meg symboliserer den første snøen at det er lenge til jeg ser mine herlige hagevekster igjen. En lang mørketid ligger foran meg. Da er det godt å vite at garasjen er fylt til randen av ved, og at strikkenett.no mer enn gjerne sender ut garn og strikkepinner:) Med andre ord er det også en tid for innekos, og mange kjære familiemedlemmer ser fram til å kle seg i gode varme hjemmestrikkede klær av alle sorter. Så helt galt er det jo ikke. Det er en tid for alt.
I dag er det ikke noe flott syn fra hagen. Derimot viser jeg gjerne bildene jeg tok i går. Første ordentlige frosten.

Bladene til Malva


Rosen 'H. C.Andersen takker for seg


Asters

Riddersporen rakk ikke å blomstre... SUKK... (Sorry...)


Men noen gir seg ikke på blanke møkka. Her skal det blomstres!!!
Alle de 13 eplene er spist opp
Høstanemonene har det bra foreløpig

Coreopsisen har gitt opp, ser det ut som

Og sedumen har flotte farger en stund til.
Og takk for det

Ha en fin søndag:)
Solveig










søndag 6. oktober 2013

200 løker...

For en fantastisk dag det har vært i dag. Med god temperatur og masse sol. En skikkelig deilig hagedag! Får håpe det ikke er den siste, men man vet aldri.
200 løker har fått sted og bo, og liljene mine er flyttet på. Det tok litt tid, men det er det jammen meg verdt. Å holde ut den lange vinteren blir lettere når man vet at så snart snøen er vekk, så venter det en herlig blomstring av krokus, påskeliljer, snøklokker, anemoner, tulipaner og liljer. Og deretter kommer alle staudene.... Sukk...

Tulipan 'Monte Carlo'

Lillium speciosum 'Rubrum'




Og enkelte blomstrer fremdeles, eller igjen kan man kanskje si. Helt utrolig:) En av mine favoritter.




Riddersporen er også klar for en runde til:)

Sommerfuglbusk:)

Ha en fin kveld:)
Solveig

onsdag 2. oktober 2013

Høstens frukter

Da er det bare og nyte høstens frukter. Skjønt, -det er ikke riktig så mange... Epletreet vårt er ikke så veldig gammelt, og noen beskjæringsekspert er jeg ikke. Men hele 13 epler har det da iallefall blitt. Og de smaker helt fortreffelig. De spises med andakt, og hvert eneste ett blir møysommelig delt i like store biter, slik at alle i familien får være med å smake... He-he.... Ja, det er faktisk sånn det er. Ett og ett faller ned, og da er vi der med en gang. Alle vet nøyaktig hvor mange epler det er igjen. Nå ligger det to i fatet inne, og det henger tre stykker igjen ute...
Akkurat hvilken sort dette er, husker jeg ikke. Merkelappen er dessverre borte. Men vi plantet en annen sort (som vi heller ikke husker) som den visstnok trengte for å få frukter. Men dette har det ikke kommet ett eneste eple på, det er ikke så rart, for det var ikke en blomst å på det heller. Så da takker jeg en eller annen nabo med epletre for at det i det hele tatt ble noe som helst.


Som du sikkert skjønner, så er jeg langt fra noen fruktdyrker, men drømmer allikevel om et bugnende epletre. Å våkne en dag i mai og kikke ut av soveromsvinduet og bli overveldet av en fantastisk epleblomstring. Og hver dag følge med på utviklingen av høstens bidrag til eplemos, eplekake, eplesaft, eplesyltetøy, eplepai og hva enn man kan bruke dem til.

Jeg tenkte jeg skulle legge meg i selen og lære meg litt om beskjæring, så får vi håpe det blir en orden på det neste år.

Ha en fin kveld:)
Solveig
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...